Graavilõhe soolvees ehk jääkeldri lõhe

Kodutohter
02.01.2023
Shutterstock

Kala soolamine soolvees õnnestub alati, sest siis maitsestub kala ühtlaselt.

800 gr - 1kg lõhefileed

1 l vett

2 dl (120 g) meresoola

2 sl suhkrut

 

Kuumuta potis pool liitrit vett ja lahusta selles sool ja suhkur. Lisa ülejäänud pool liitrit vett ja jäta jahtuma. Tõsta jahtunud soolvesi paariks tunniks külmkappi. Tõsta lõhefilee kaussi ja vala peale jääkülm soolvesi. Tõsta üheks ööpäevaks külmkappi.

Loputa filee külma veega, patsuta majapidamispaberiga kuivaks ja lõika õhukesed viilud.

Kala soolamine soolvees õnnestub alati, sest siis maitsestub kala ühtlaselt. Kalafilee muutub ka natuke tugevamaks, nii et õhukesi viile on kergem lõigata.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid