10-14 portsjonit
4-5 porgandit
3-4 kartulit
0,5 kaalikat
1 valge sibul
2 punast sibulat
6-8 küüslauguküünt
3-4 pastinaaki
1 nuikapsas
1 juurseller
6-7 maapirni
õli, soola, pipart
kuivatatud tüümiani või rosmariini
soovi korral vorstikesi, lihatükke
Tükelda köögiviljad. Kartulid võivad olla suuremad tükid, porgandid väiksemad ning kaalikad kõige väiksemad. Pane köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja nirista peale õli, puista ürte, soola ja pipart. Sega, et kõik tükid oleksid õliga kaetud.
Küpseta 200-kraadises ahjus 45-50 minutit. Soovi korral võib lisada vorste või näiteks kanatükke, nii on terve pere õhtusöök ühel ahjuplaadil.
Kuna ahi juba kuumeneb, siis tasub teha ahjuköögivilju korraga suur plaaditäis, ülejäänust saab järgmisel päeval maitsva püreesupi. Tavalisemate köögiviljade, nagu kartul, porgand, kaalikas, lisaks tasub proovida ka näiteks nuikapsast, juursellerit, pastinaaki ja maapirni.
Koos köögiviljadega võib panna küpsema ka terveid küülaugupäid, millest saab pärast teha juurviljade juurde sametise kastme.