Kõige parem selleks on toor-täispiim, kuid kõlbab ka pastöriseeritud piim.
1 l piima (parim on täispiim)
4 sl valget veiniäädikat
pisut soola
Kuumuta piim 45kraadini, lisa äädikas ja sega. Jäta 10 -15 minutiks seisma.
Kalla poti sisu tihedale sõelale ja vajuta võimalikult palju vedelikku välja. Mulju ja vajuta massi kätega ja vormi palliks.
Soojenda massi mikroahjus 30 minutit, või vala peale kuuma vett. Venita ja sõtku massi. Puista peale soola ja sõtku see sisse. Vormi jälle palliks ja pane 15 minutiks purki jääkülma vette. Peale seda on juust valmis kasutamiseks.
Mozzarellale võib peale valada ürdiõli ja hoida külmkapis. Juustu tegemiseks kasutatakse laapi, kuid kui seda pole, saab ka ilma läbi.