Omatehtud mozzarella

Kodutohter
22.04.2024
Shutterstock

Kui avastad külmkapist piimapaki, mille parem enne on paar päeva tagasi möödas, siis ära vala seda ära, vaid tee mozzarella juustu.

Kõige parem selleks on toor-täispiim, kuid kõlbab ka pastöriseeritud piim.

1 l piima (parim on täispiim)

4 sl valget veiniäädikat

pisut soola
 

Kuumuta piim 45kraadini, lisa äädikas ja sega. Jäta 10 -15 minutiks seisma.

Kalla poti sisu tihedale sõelale ja vajuta võimalikult palju vedelikku välja. Mulju ja vajuta massi kätega ja vormi palliks.

Soojenda massi mikroahjus 30 minutit, või vala peale kuuma vett. Venita ja sõtku massi. Puista peale soola ja sõtku see sisse. Vormi jälle palliks ja pane 15 minutiks purki jääkülma vette. Peale seda on juust valmis kasutamiseks.

Mozzarellale võib peale valada ürdiõli ja hoida külmkapis. Juustu tegemiseks kasutatakse laapi, kuid kui seda pole, saab ka ilma läbi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid