Süstikukujulised sigurid, mättana kasvavad frisee ja eskariool ning endiiviad on tugeva maitsega. Salatisigureid on heledaid ja punakaid. Tugevamaitseliste salatite mõruained on seedimisele head.
Salatisigur
Mahlast ja mõrkjat salatisigurit võib süüa värskelt või kuumutatult. Maitse muutub mahedamaks, kui hoida salatit natuke aega soojas vees. Tugevamaitselise kannaosa võib uuristada välja ja siis eemaldada ükshaaval lehed. Salatisigurit kutsutakse vahel ekslikult endiiviaks.
Käharendiivia ehk frisee
Käharendiivia lehed on dekoratiivselt pitsiliste äärtega. Salat on tugevamaitseline, kuid vaid väga nõrgalt mõrkjas. Frisee sobib hästi salatisegudesse. Kasvuhoonetes kasvatatakse ka magusamaid sorte.
Eskariool
Eskariool moodustab samasuguse koheva leheroseti, nagu frisee, kuid lehed on siledaservalised. Tugevamaitseline eskariool sobib hästi salatisegudesse.